Blogg

10 vanor för att boosta ditt företagande

Städa

"Success is not final, failure is not fatal: It is the courage to continue that counts."

Winston Churchill

10 saker att göra varje månad för att stärka ditt företagande
I slutet av varje månad är det nytting att reflektera över vad du har uppnått och förbereda dig för ännu mer framsteg kommande månad. Detta gäller både personligt och professionellt. Det finns några punkter till som jag vill tipsa om som kan hjälpa till att lyfta ditt företagande:


1.Städa din arbetsplats
En ordnad arbetsplats f…

Läs mer...

Att växa utan press

Golden garden

"The greatest glory in living lies not in never falling,
but in rising every time we fall."

Nelson Mandela

Ett uppdrag utan prestationsångest

När vi köpte vårt hus för över 20 år sedan sa jag till min man att jag ville testa att odla egen potatis, morötter och kanske lite grönsaker. Och om du känner mig, vet du att när jag får en idé går jag ALL IN.

Så vi valde ett hörn på tomten, vände jord, rensade och efter att ha lastat av massa jord började jag sätta buskar, frön och potatis. Jag har v…

Läs mer...

Drömmer du om eget företag men vet inte var du ska börja?

Kopia av Sommaräng-3
Att starta eget företag är en spännande och utmanande resa. Jag var under många år rådgivare på NyföretagarCentrum. Det är härligt att se den iver och energi som lyser i ögonen på den person som har bestämt sig för att starta eget.

Läs mer...

Mina bästa tips för att få mer gjort

Kopia av Sommaräng-2
Att vara företagare innebär att jonglera många roller och ansvar. Istället för att slösa din tid kan du välja att investera din tid. För att maximera din produktivitet och ditt välmående, får du mina bästa tips för en effektiv arbetsdag.

Läs mer...

Sommar, frihet och glädje

Sommaräng
Vad är din plan för den här sommaren? Vad önskar du få ut av sommaren 2024? Planer kan ändras, men jag tror att det är väldigt vanligt att vi företagare inte ens frågar oss själva vad VI behöver. Barn, föräldrar, partner och kunder får frågan men inte du själv.

Läs mer...

Bli framgångsrik unik!

Kopia av Ljusare tider
Många företagare tror att deras problem ligger i själva säljet. Men sanningen är ofta att de har missat det grundläggande arbetet med att hitta en unik position på marknaden.

Läs mer...

Skippa perfektionen och nå framgång

Kopia av Ljusare tider-2

“Small deeds done are better than great deeds planned.”

Peter Marshall

Maximera din framgång och skippa perfektionen!

Som företagare har du så mycket att göra; du ska kanske producera produkter, marknadsföra dina erbjudanden, sälja, fakturera och bokföra, för att nämna några arbetsuppgifter på företagarens lott. Tiden blir en av dina mest värdefulla tillgångar. Varje minut du spenderar på att gruva dig är en minut förlorad för att driva ditt företag framåt.

Perfektion kan vara lockande, men…

Läs mer...

Så här undviker du att gå i konkurs

Kopia av Ljusare tider-2
För de flesta företagare är mardrömmen att gå i konkurs. Det är absolut ingenting att skämmas för och kan vara både lärorikt och nyttigt. Men arbetar du smart och strukturerat ska du ha extrem otur om det händer.

Läs mer...

Har du rätt kostym?

Ljusare-tider-5-edited
Ju högre kostnader desto mer pengar behöver du få in. Men du kan sälja för nästan hur lite som helst om du har små utgifter. Du kan själv styra din kostym utifrån din ambitionsnivå, tillgång till kunder och situation mm. Växla upp din verksamhet genom att marknadsföra och sälja mer samt investera i det som behövs för att kunna växa. Växla ner den genom att rensa bland avtal och kostnader.

Läs mer...

Prokastineringens mörka baksida

Ljusare tider-4
Alla skjuter upp arbetsuppgifter ibland. Jag tror faktiskt att det till och med kan vara nyttigt att emellanåt släppa på kraven och göra någonting lättsamt istället, som att sätta sig i solen.

Men samlas allt för många uppgifter på hög, kommer också en obehaglig stress och därmed är det lätt att börja gruva sig för att ta tag i surdegen.

Jag har sett prokastineringens mörka baksida: företagare som trots ansträngd ekonomi inte fått iväg fakturor till sina kunder, de som missat affärer för att de in…

Läs mer...