Blogg

Sommar, frihet och glädje

Sommaräng
Vad är din plan för den här sommaren? Vad önskar du få ut av sommaren 2024? Planer kan ändras, men jag tror att det är väldigt vanligt att vi företagare inte ens frågar oss själva vad VI behöver. Barn, föräldrar, partner och anställda får frågan men inte du själv.

Läs mer...

Bli framgångsrik unik!

Kopia av Ljusare tider
Många företagare tror att deras problem ligger i själva säljet. Men sanningen är ofta att de har missat det grundläggande arbetet med att hitta en unik position på marknaden.

Läs mer...

Skippa perfektionen och nå framgång

Kopia av Ljusare tider-2

“Small deeds done are better than great deeds planned.”

Peter Marshall

Maximera din framgång och skippa perfektionen!

Som företagare har du så mycket att göra; du ska kanske producera produkter, marknadsföra dina erbjudanden, sälja, fakturera och bokföra, för att nämna några arbetsuppgifter på företagarens lott. Tiden blir en av dina mest värdefulla tillgångar. Varje minut du spenderar på att gruva dig är en minut förlorad för att driva ditt företag framåt.

Perfektion kan vara lockande, men…

Läs mer...

Så här undviker du att gå i konkurs

Kopia av Ljusare tider-2
För de flesta företagare är mardrömmen att gå i konkurs. Det är absolut ingenting att skämmas för och kan vara både lärorikt och nyttigt. Men arbetar du smart och strukturerat ska du ha extrem otur om det händer.

Läs mer...

Har du rätt kostym?

Ljusare-tider-5-edited
Ju högre kostnader desto mer pengar behöver du få in. Men du kan sälja för nästan hur lite som helst om du har små utgifter. Du kan själv styra din kostym utifrån din ambitionsnivå, tillgång till kunder och situation mm. Växla upp din verksamhet genom att marknadsföra och sälja mer samt investera i det som behövs för att kunna växa. Växla ner den genom att rensa bland avtal och kostnader.

Läs mer...

Prokastineringens mörka baksida

Ljusare tider-4
Alla skjuter upp arbetsuppgifter ibland. Jag tror faktiskt att det till och med kan vara nyttigt att emellanåt släppa på kraven och göra någonting lättsamt istället, som att sätta sig i solen.

Men samlas allt för många uppgifter på hög, kommer också en obehaglig stress och därmed är det lätt att börja gruva sig för att ta tag i surdegen.

Jag har sett prokastineringens mörka baksida: företagare som trots ansträngd ekonomi inte fått iväg fakturor till sina kunder, de som missat affärer för att de in…

Läs mer...

Ordning och reda

Ljusare tider-3
Jag har på nära håll sett företag i konkurs. De som har gått i konkurs har en gemensam nämnare. Oredan. Det är som att luften har gått ur ägaren och därför slutar de städa, diska och hålla någon slags ordning överhuvudtaget.

Därför vill jag dela med mig av några enkla tips som kan underlätta din vardag och dessutom förbättra ditt företags chanser att överleva:

Läs mer...

Sell like hell

Ljusare tider-2
Personal är dyrt och svårt att få tag i. Därför bör du satsa på att få din butik att sälja varorna åt dig. Något som är bra både om kunden av någon anledning inte vill ha din hjälp eller om många kunder kommer in samtidigt.

Läs mer...

Hjälp dina kunder i tuffa tider

Ljusare tider
Januari och februari brukar vara tuffa månader ekonomiskt för många och i år går vi mot ett bistert rekord. Samtidigt behöver du sälja för att överleva. Så hur kan du lösa den här utmaningen?

Läs mer...

Synar du bluffen?

bluff
I en tid där sociala medier svämmar över av löften om snabba framgångar och hisnande resultat står du inför en utmaning: Hur kan du som företagare skilja dig från bluffarna och istället erbjuda verkligt värde till dina kunder? Hur kan du förbättra dina kunders förtroende genom att sälja faktiska värden, inte tomma löften?

Läs mer...