Använd din tid väl

“Time is non-refundable,
use it with intention”

Unknown

 

Använd din tid väl

Under lågsäsong och när ditt företag har en trög period, är det lätt att tappa inspiration och dras in i en negativ spiral av bristande inspiration. Men ALLA företag har någonting som går att ta tag i. Varför inte passa på att göra det när det är lugnt? Använd tiden till att utveckla ditt företag istället. Här kommer tips på några punkter som kan vara lämpliga att ta tag i under lugnare perioder.

EKONOMI
Du kan se över att all information på dina fakturor och dina offerter är korrekt och att din logotyp ser bra ut. Ta tag i din bokföring, kontera och sätt in kvitton och fakturor i pärmar. Det kanske är dags att boka in en avstämning med din ekonomibyrå, så att du har stenkoll på företagets ekonomi. Eller skapa en budget för kommande säsongs planer.

STÄDNING
Städa ditt skrivbord och kontor om du har ett eller röj på lagret. Att lägga var sak på sin plats så att du lätt hittar det du behöver, spar både tid och gör dig mer effektiv. Har du en butik kanske du ska prova ett nytt upplägg för hur du exponerar dina produkter. Eller varför inte skylta om i skyltfönstret, du kanske ska hitta en samarbetspartner som passar bra med dina produkter och skapar en intressant skyltning som lockar in nya kunder.

KUNDEVENT
Håll öppet hus och berätta om din verksamhet under trevliga former. Eller bjud in till ett mingelevent där dina kunder och kanske även samarbetspartners får träffa varandra. Eller håll en enklare produktvisning eller mannekänguppvisning för att inspirera kring dina produkter. Även här kan ett samarbete vara fiffigt för att tillsammans skapa ett gemensamt event och nå ut till en bredare målgrupp, samtidigt som ni kan dela på arbetsbördan.

MOTION
Öppna lite senare och/eller stäng lite tidigare under en period. Bara det är tydligt för dina kunder vilka öppettider som gäller, gör du ju faktiskt som du vill. Så stäng ”butiken” och rör på dig istället. Promenera, spela padel, simma eller vad du nu gillar. Upp och hoppa - ingenting blir bättre av att sitta och vänta.

Du är ditt företags viktigaste resurs, så bygg upp din egen fysik för att klara de mer hektiska dagarna som kommer 🧡

Hoppas att du fick lite inspiration till ditt företag, Ulrica

Marknadsföring är motorn
Jobba smartare – inte hårdare

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar