Landa mjukt i hängmattan i sommar

Hängmatta

Don’t work harder.
Work smarter.

Klok person


Krascha inte in i sommarledigheten!

Projekt ska avslutas, skrivbord ska städas, mejl ska besvaras, avslutningar och en och annan AW. Men sen ska du vila. Många kraschar in i ledigheten och börjar sin semester med så kallad fritidssjuka, alltså du är sjuk dina första semesterdagar för att du har stressat för mycket dagarna innan. Med några enkla knep kan du landa mjukt (och frisk) i din hängmatta.

Prioritera dina arbetsuppgifter
Vad måste absolut bli gjort innan du går på ledighet och vilka arbetsuppgifter kan vänta? Var stenhård i dina prioriteringar.

Ju mindre tid du har kvar till ledighet desto mindre hinner du avsluta med god kvalitet, då är det bättre att fokusera på det absolut mest akuta och viktiga.

Jag har en förmåga att hitta på nya projekt när det är som mest stressigt, då skriver jag ner dem för att få dem ur huvudet men inte glömma bort dem efter min ledighet.

Lägg in de aktiviteter och projekt som du ska ta tag i efter semestern i din kalender, så att du kan släppa dem och slappna av.

Gör en realistisk planering
Att planera din tid hjälper dig få överblick och kontroll över dina arbetsuppgifter, vilket i sin tur minskar din stress. 

Hur mycket är det troligt och realistiskt att du hinner göra varje dag? Planera för oväntade händelser som telefonsamtal, kundbesök, störningsmoment och annat som antagligen kommer att hända.

Välj ett rimligt antal uppgifter, 3 – 5 stycken att ta tag i varje dag, så att det känns överkomligt och görbart.

Skippa störningsmoment
Stäng av de störningsmoment som du kan så att du får fokusera fullt ut på de arbetsuppgifter som du absolut måste avsluta.

Det är bevisat att sociala medier, notiser och meddelanden är de främsta orsakerna till låg produktivitet idag.

Så stäng dessa under din fokustid och ta tag i dem en inplanerad tid varje dag, t.ex. före lunch och innan du avslutar dagen.

Bonus tips!
Personligen älskar jag att påbörja och avsluta min semester mitt i en vecka. Min sista arbetsvecka blir alltså en kortvecka och det ger en tydlig signal att jag inte kan hinna hur mycket som helst. Min första vecka efter semestern är också en kortvecka, där jag har förberett en snäll planering med; läsa mejl, planera första helveckan och andra typer av aktiviteter för en mjuk uppstart 🧡

Ha nu en riktigt skön sommar, Ulrica 🌻

Syns du?
Framgång är subjektivt

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar