Att växa utan press

Golden garden

"The greatest glory in living lies not in never falling,
but in rising every time we fall."

Nelson Mandela

Ett uppdrag utan prestationsångest

När vi köpte vårt hus för över 20 år sedan sa jag till min man att jag ville testa att odla egen potatis, morötter och kanske lite grönsaker. Och om du känner mig, vet du att när jag får en idé går jag ALL IN.

Så vi valde ett hörn på tomten, vände jord, rensade och efter att ha lastat av massa jord började jag sätta buskar, frön och potatis. Jag har verkligen INTE gröna fingrar, men jag tänkte ändra på det!

Jag hade verkligen ingen aning om hur det egentligen skulle gå till – jag är ganska säker på att trädgårdsproffsen hade skrattat åt många av mina påhitt. Men det var rofyllt att påta i trädgården och även om det slog mig att jag aldrig kan vara helt säker på att det jag planterar någonsin kommer att gro...  var jag okej med det.

Jag ville inte att min trädgård skulle vara en källa till prestationsångest. Jag ville att min trädgård skulle vara jord, frön, regn, sol… och massa hopp.

När jag idag tittar ut genom fönstren ser jag blommor som svajar i vinden, äppelkart som växer, potatis som gror och jag ser hopp. Varje gång ett frö blir en växande liten planta förundras jag över vår litenhet och alla magiska mirakel i vår värld.

Trädgården påminner mig om hur bra det känns när vi låter oss själva prova nya saker, misslyckas lite och få växa utan press att lyckas varje gång. Så jag hoppas att naturen kan inspirera även dig nu när vi går in i sommaren.

Jag vill utmana dig att fråga dig själv:

🧡 Lägger du ibland onödig press på dig själv att vara perfekt när du i själva verket bara behöver ha roligt?

🧡 Kan du komma på liknande sätt att utforska din nyfikenhet och kreativitet utan press?

🧡 Finns det nya saker du vill prova i ditt företag? Skulle du kunna släppa på dina krav på dig själv och bara ha kul?

Sommaren är kanske mest av allt tid för att ladda batterierna men glöm inte bort att fira dina framsteg, framförallt inom de områden du inte trodde det var möjligt!

För du förtjänar att njuta av hur mycket DU har växt som människa och företagare under året som gått!

Ha en underbar sommar!

Ulrica

Drömmer du om eget företag men vet inte var du ska börja?
10 vanor för att boosta ditt företagande

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar