Det är aldrig för sent...

Once a person is
determined to help
themselves, there
is nothing that
can stop them.

Nelson Mandela

Det är aldrig för sent att göra rätt

Det finns ett ordspråk som säger ”om man väntar för länge på nästa steg riskerar man att bli stående på ett ben”, vilket är helt sant!!!

Omvärlden är i ständig förändring och därför behöver ditt företag också uppdateras - eller hur? Detta blev ju extremt tydligt under 2020 när pandemin Covid-19 överraskade världen. Vardagen förändrades för de allra flesta av oss, för vissa till det sämre och för andra till det bättre.

Jag tycker att det blev tydligt att de som stannade upp och analyserade hur situationen skulle påverka dem och hur de skulle kunna anpassa sig för att klara sig. Det var också de som hanterade pandemin bäst.

Föreläsare som började hålla digitala varianter istället för live, upplevde säkert att de var tvungna att förändra en hel del och saknade antagligen den direkta återkopplingen från publiken men genom förändringen kunde de i alla fall fortsätta att föreläsa och tjäna pengar.

Restauranger som började leverera matlådor till livsmedelsbutikerna eller sälja luncher utanför sjukhuset från en pickup buss, klarade sig riktigt bra i en tid när restaurangbranschen i övrigt var i kris.

Blomsterbutiker har länge haft hemkörning av buketter, utökade till att även leverera krukväxter, krukor och annat.

Jag tycker att det var intressant att se hur drivna entreprenörer såg möjligheter, där så många andra bara kände hopplöshet.  Och idén kanske bara kom till dem en morgon MEN för de allra flesta av oss gör de inte det.

Många trodde först att Corona inte skulle bli något långvarigt, att det inte skulle drabba deras verksamhet eller att det bara var något tillfälligt. Men med facit i hand så var det de som ställde om direkt, som kom ut som vinnare på andra sidan pandemin.

Men det är aldrig för sent att göra om och göra rätt. Är det dags för dig att ta tag i något?


Skrämmande, riskabelt och…
Olika erfarenheter bygger helheten

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar