Olika erfarenheter bygger helheten

Kopia av Ljusare tider

The whole secret
of a successful life
is to find out what is
one's destiny to do,
and then do it.

Henry Ford

 

Olika erfarenheter bygger tillsammans helheten, det som är jag
Jag har alltid avundats dem som redan i unga år vet exakt vad de vill bli när de blir stora. Själv hade jag inte riktigt någon aning. Men olika tillfälligheter och några bananskal har lett mig dit jag är idag.

Försäljning
Det var min pappa som tidigt väckte mitt intresse för försäljning. Han hade en skinnbutik, där jobbade jag med glädje för att sälja produkter och slå in presenter från det jag var 9 år. Efter min civilekonomexamen fick jag ett otroligt tufft och slitigt säljjobb i Norge men jag lärde mig massor. Jag blev inte långvarig eftersom jag sökt flera olika jobb samtidigt. Bara efter några veckor kunde jag istället börja på Norrmejeriers marknadsavdelning. Jag hann även arbeta som innesäljchef hos fantastiska Norrmejerier. Det har även hunnit bli 2 år som försäljningschef på ett av Sveriges största mediahus. Mycket intressant att sitta på ”andra sidan” och sälja annonser, istället för att köpa dem.

Marknadsföring
Åren gick fort men jag jobbade över tjugo år i mejeribranschen. Snabbrörliga konsumtionsvaror är bland det roligaste och mest utmanande jag har jobbat med. Lanseringarna avlöste varandra och det var alltid flera, parallella projekt på gång. Jag började på Norrmejerier, sedan Milko och slutligen var jag med och startade upp Fjällbrynt AB.  Där jag var marknadschef och vårt team lyckades vända försäljningen av messmör för första gången på femton år. Dels tack vare ett mycket framgångsrikt sponsorsamarbete med skidskytten Helena Ekholm men också grymma marknadsföringskampanjer. Som ett resultat av ett vågat drag att lansera svarta tuber, tog vi vår mjukost marknadsandelar mot den största konkurrenten.

Affärsutveckling
Flera år som rådgivare på NyföretagarCentrum har givit mig fantastisk inblick i de utmaningar som finns med att starta upp ett företag, de farhågor olika personer har och de helt otroliga, kreativa idéer som puttrar där ute i stugorna

 Wop wop! Mycket snack om mig. Jag tror verkligen att hemligheten är att hitta vad du drömmer om att göra och sedan göra just det! Vad tycker du?

Det är aldrig för sent...
De små stegens magi

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar