De små stegens magi

Action
before
perfection

 Okänd


De små stegens magi

Vi har nog alla varit med om det. Att energin tar slut eller att vi kör fast på vägen mot vårt ambitiösa mål. Det kan vara nyårslöftet eller att vi planerat en för stor arbetsinsats med för kort tidsfrist.

Har det hänt att du har satt upp en plan för att leverera stordåd och varit fylld av energi vid uppstarten, för att plötsligt känna dig helt omotiverad eller inte ha en aning om hur du ska ta dig vidare? Jag tror att det är väldigt vanligt och jag tror också att vi rackar ner på oss själva istället för att inse att det är mänskligt. Du har ambitioner, du vill åstadkomma stordåd, du vill leverera.

Oavsett om det handlar om att röja garaget, gå ner i vikt eller ett arbetsprojekt, kan små steg hjälpa dig framåt. Börja med att sänka ribban. Du kanske måste dela upp det stora slutmålet i flera mindre delmål. Gör en liten del varje dag. Om du tömmer en låda i garaget varje dag, så kommer du till slut ha tömt garaget eller om du promenerar raskt varje dag så har du skapat en ny hälsosam vana. Starta upp med något litet. När jag tar mig an ett stort projekt börjar jag med att skapa dokumentet, skriva några rubriker och spara det i en ny mapp. Du kan säkert hitta någon liknande symbolisk start för dina projekt.

Skulle tidsplanen vara för tight eller om du inte har en aning om hur du ska ta dig vidare, då tycker jag att du ska ta hjälp.

Checklista när du kört fast:

  • Sänk ribban
  • Dela upp slutmålet
  • Ta små, små steg
  • Starta smått

Action befor perfection - sänk dina krav och börja göra någonting. Ta små, små steg framåt. På något magiskt sätt kommer du att nå ditt mål. 🧡

Olika erfarenheter bygger helheten
Tid – vår mest demokratiska resurs

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar