Skrämmande, riskabelt och…

Every day is a new beginning
Take a deep breath, smile,
and start again.

 

Skrämmande, riskabelt och…och…alldeles, alldeles underbart

Bättre sent än aldrig. Det satt långt inne men när jag väl tog tag i namnbytet på mitt företag blev det bra. Det är det du ser resultatet av här.

När jag startade mitt företag, vilket känns som 100 år sedan, var hemsida och sociala medier sekundärt för mig. Jag hittade nya kunder via personliga kontakter och rekommendationer. Även om jag var beredd att ta kunder i hela landet, tänkte jag att det knappast skulle hända.

Så när det inte gick att registrera en Facebooksida med det rätta namnet, tog jag det med ro. Lite irriterande var det att någon snodde domänen för att försöka sälja den till mig för en ockersumma. Jag tänkte bara att Facebooksidan har ett annat namn, då kan ju hemsidan också ha det.

Förutom i Jämtland fick jag kunder i Stockholm, Malmö och Göteborg och ibland även utomlands. Men alla nya kunder hade fått tips om mig via en av mina tidigare kunder.

Jag var sent på bollen men 2019 startade jag mitt företagskonto på Instagram, återigen fick det bli ett alternativt namn. Med det blev det ännu svårare för potentiella kunder att lista ut hur de skulle hitta mig.

När jag slutligen bestämde mig för att starta en webbkurs blev situationen omöjlig. Hur skulle deltagarna hitta mig? Det blev ett STORT beslut att fatta – jag måste byta namn på företaget. Skulle jag kunna hitta ett namn som jag gillade och som gick att få fungerade på de viktiga punkterna:

Viktigt att stämma av:

  • Finns det ledig domän?
  • Går det att registrera hos Bolagsverket?
  • Kan jag använda namnet i sociala medier?
  • Tycker mina kunder att det är ett passande namn?
  • Ger namnet rätt associationer?

Det gick vägen. Jag valde Zynligt dels för att jag synliggör mina kunders insatser och att jag har mitt kontor i Z -län. Det är det du ser resultatet av här. Mitt nya namn, logga och hemsida. Bättre sent än aldrig. Nu är allt samlat, tydligt och smidigt! Tjohooo - så värt jobbet. 

Häng med i tiden
Det är aldrig för sent...

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar