Kvalitet är din bästa marknadsföringen

Quality isn’t expensive -

it’s priceless.

William Walsh

Kvalitet är den bästa marknadsföring du kan välja

Om du överträffar dina kunders förväntningar och levererar tjänster eller produkter av hög kvalitet, kommer dina kunder att sprida detta till sina vänner. Och ett omdöme från en vän som hen tycker om och litar på, kommer alltid att smälla högre än allt annat.

Vad är då kvalitet? Det är som att fråga hur långt är ett snöre - det beror på. Det beror på vilken bransch du är i, vilka kunder du vänder dig till och vad dina konkurrenter erbjuder. Men att leverera kvalitet är inte dyrt - det är ovärderligt.

En av mina kunder är skomakare. Jag tänker ofta på hur de traditionella hantverken har satt upp exakt vilka moment du ska klara av innan du får kallar dig Gesäll och sedan Mästare. Men det finns däremot ingen övre gräns, du får briljera hur mycket du vill och kan med din yrkeskunskap. Så vad är kvalitet för dig?

Jag tycker att en bra måttstock är att du själv känner dig stolt över det du levererar. Att känna yrkesstolthet är viktigt för företagare oavsett bransch. Varje dag poppar nya lösningar upp inom alla nischer, därför gäller det såklart att hänga med i utvecklingen. Men om du besitter unik erfarenhet eller kompetens och levererar en sällsynt lösning behöver du också berätta det för din omvärld.

Använder du bara lokala råvaror, ett traditionellt produktionssätt eller har du utvecklat en alldeles unik process för att ta fram din produkt eller tjänst? Beskriv det för dina kunder och visa det i allt du gör; marknadsföring, paketering och framför allt i din leverans till kund.

När en nöjd kund vet vad det är som gör ditt erbjudande speciellt, kan de berätta det vidare för sina vänner och på så sätt sprider sig ditt goda rykte.

Bli en vinnare och satsa på kvalitet i allt du gör 🫶

Ha en fin dag, Ulrica

 

Målgruppen är A och O
Marknadsföring är motorn

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar