Släpp ursäkterna och anta utmaningen!

Don’t limit your challenges.
Challenge your limits.

Jerry Dunn

Släpp ursäkterna och anta utmaningen!
Du möts av det varje dag: släpp sargen, bara gör, våga MEN ändå ekar ursäkterna i ditt huvud – du kan inte, du har inte råd, du har inte tid…De flesta ursäkter är just bara ursäkter som inte håller vid närmare granskning. Vill du någonting tillräckligt mycket löser det sig!

Skippa ursäkterna
Du har inte rätt utbildning, du är inte teknisk nog, du vet inte hur du ska lösa det, du har inte tid just nu, du har inte tillräckligt med pengar för att…Om du skulle höra någon annan formulera liknande ursäkter, skulle du säkert kunna slå hål på dem. Varför är det så svårt när det gäller dig själv?

Är din rädsla större än din önskan att uppnå din dröm. Din dröm kan handla om att börja träna, gå en utbildning, starta företag eller helt enkelt att prova någonting nytt.

Vilka möjligheter har jag?
Har du liksom jag följt den danska serien Borgen, vet du att Birgitte Nyborg brukar ställa sig frågan – ”Vilka möjligheter har jag?” när hon ställs inför en utmaning. Så inspirerande att bena ner tänkbara lösningar i stället för att se hinder.

Jag har en hörselskada och tinnitus, så jag skulle kunnat valt att bli sjukpensionär sedan 25 års ålder, eftersom 8 timmars arbetsdag i princip är omöjligt för mig. Men jag har valt att hitta lösningar. Lösningar som marknadens bästa hörapparater, brusredusering när signalerna i mitt huvud blir för störande men det har såklart blivit en och annan huvudvärkstablett också genom åren.

Att driva eget företag ger mig de absolut bästa möjligheterna för att skapa den vardag jag behöver. Jag kan lägga upp arbetsblock som passar mina förutsättningar, boka in möten så att det fungerar för mig, ta pauser när jag behöver det och så vidare.

Inget ont som inte har någonting gott med sig
Självklart skapar min dåliga hörsel ibland missförstånd men det bjuder jag på.

Min nedsatta hörsel har utvecklat min förmåga att lyssna aktivt på den som pratar. På möten är det ofta jag som har bäst koll på vad som sas och beslutades.

Vilka möjligheter har du?
I stället för att fokusera på vad du INTE har eller INTE kan – vad har du?

Vilka möjligheter har du? Vilka lösningar finns det? Gör en lista på dina ursäkter och minst 3 alternativa lösningar på varje.

Och vad är det värsta som kan hända? Negativa saker händer. Men du har ju klarat av tuffa utmaningar förut, eller hur?

Så släpp dina ursäkter och anta din egen utmaning!

Heja, heja och andra glad hejarop från mig till dig🫶

Ulrica

Ditt kanske viktigaste verktyg?
Respektera din egen och andras tid

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar