Vilken attityd tar du med dig?

Attitudes are contagious.
Make yours worth catching.

Okänd


Vilken attityd tar du med dig?

När någonting går dåligt är vi snabba att lägga ansvar på andra för att det inte fungerar. Det blir lätt någon annans fel att det gick snett. Det ligger kanske i människans natur att ”hitta” förklaringar. Men vad skulle hända om du vänder på det och funderar på din egen roll i problemet och vad du har gjort för att få det att fungera?

Att bli relationsduglig
Jag läste en artikel i golftidningen LIFESTYLEGOLF om att bli relationsduglig på golfbanan, med tips av relationsexperten Annika R Malmros, som har skrivit boken relationskompassen.

Tipsen var väldigt bra och det bästa av allt var att tipsen går lika bra att tillämpa på golfbanan, i din relation eller på din arbetsplats.

God kommunikationsförmåga
Det första rådet handlade om att utveckla din förmåga att kommunicera, att hantera konflikter och att uttrycka medkänsla och visa värme för personer i din omgivning.

Handen på hjärtat vem tycker inte om personer som visar empati, är bra på att uttrycka sig och ta itu med motsättningar?

Men vi kan nog alla bli bättre på att säga vad vi tycker i stället för att tro att det finns tankeläsare i vår omgivning. Vi kan dessutom utveckla hur vi gör det, så att vi blir bättre och bättre på att sakligt uttrycka det vi vill.

Utbyta erfarenheter

Det andra tipset var att dela med dig av dina erfarenheter och upplevelser men även att visa intresse för det andra vill dela med sig av.

Jag har haft turen att arbeta med erfarna kollegor som gärna har delat med sig av sin klokhet. Men de har samtidigt varit intresserade av att veta hur jag tänker.

Den dynamik som uppstår när en grupp människor med olika bakgrund, utbildning och erfarenhet är öppna för att diskutera lösningar är magisk. Det är då du förstår att
1 + 1 = 3.

Viljan att lära mer

Det viktigaste rådet var att alltid vilja lära dig mer. Att du vill utveckla olika färdigheter. Att du är nyfiken på att lära dig mer om dig själv. Hur du reagerar i motgång och framgång, hur du kan bli bättre på att ta emot feedback.

Om du inte är beredd att göra förändringar i ditt sätt att interagera och kommunicera med andra tar det stopp. Och relationer som står still finns det ingen räddning för.

Är du beredd att göra jobbet?

3 frågor att jobba med i dina relationer:

  • Nämn 3 saker som jag gör idag som du uppskattar och vill att jag ska fortsätta göra (på arbetsplatsen, i kärlek, golfbanan eller vilken relation du vill utveckla).
  • Nämn 3 saker som du gärna vill att jag ska sluta med.
  • Nämn någonting som du gärna vill att jag börjar med som jag inte gör idag, som du faktiskt saknar.

Underskatta aldrig kraften i att vilja lösa ett problem. Att vara nyfiken, modig och förändringsbenägen kan ta dig hur långt som helst🧡

 

Respektera din egen och andras tid
Vad kommer ditt år att bjuda på?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar