Tänk om du har fel?

“In life it’s important to know when to stop arguing with people and simply let them be wrong.”

Okänd klok människa

Tänk om du har fel?
Vi är alla väldigt olika, har olika erfarenhet och bakgrund men även olika värderingar. Det är klart som tusan att det uppstår missförstånd emellanåt.
Det som är märkligt är snarare vårt bristande intresse för att lösa dem.

Jag kan ha fel
Jag läser väldigt mycket böcker av olika slag. Jag gillar att växla mellan sockersöta romaner, faktaböcker och utelämnande biografier. Jag slukar allt. För mig är läsandet den bästa metoden att varva ner om kvällarna.

Det mesta är bara skön avkoppling men ibland läser jag saker som verkligen sätter sig. Som får mig att stanna upp och reflektera. -Vad betyder det där egentligen?

Så var det för mig med Björn Natthiko Lindeblads bok ”Jag kan ha fel” och just avsnittet om det magiska mantrat ”Jag kan ha fel”. Det handlar om att när du upplever att det börjar låsa sig med en annan människa ska du repetera mantrat för dig själv.

Nu finns inte Björn bland oss längre så han kan inte protestera om jag har tolkat mantrat på fel sätt. Men jag tänker att jag inte nödvändigtvis behöver ha fel i sak, utan jag kan ha hört fel (vilket är ganska troligt eftersom jag har en kraftig hörselnedsättning), jag kan ha missförstått vad den andra personen menade eller att jag bara uttryckte mig på fel sätt för att den andra personen skulle kunna förstå vad jag menade.

Oavsett om jag har tolkat mantrat fel eller ej, så fungerar det. Det får mig att sänka garden och försöka jämka, medla och hitta en väg framåt. Tyvärr är inte alltid motparten intresserad av det. So be it!

Jag vill göra mitt allra bästa för att minska missförstånd. Att skapa bättre kommunikation med personer i min närhet, att hitta formerna för en bättre dialog och därigenom bidra till att detta blir en liiiite trevligare plats att vistas på.

Det är inte lätt att göra det och speciellt inte när känslorna börjar svalla och jag behöver det som mest. Men det är sannerligen värt ett försök!

Var rädd om dig och de du har i din närhet, Ulrica 🫶


Vad kommer ditt år att bjuda på?
Hur mycket tid har du?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar