Omvärdera dina misslyckanden

Kopia av Bloggbilder

“De enda verkliga misstagen är naturligtvis dem vi inte lär oss något av.”

 Tara Swart

Omvärdera dina misslyckanden
I boken the Source, skriver Tara Swart så klokt att många dömer sig själva mycket hårdare än de skulle döma andra. Det har hon helt rätt i, vilket faktiskt är ganska sorgligt. Dessutom är det vanligt att du klandrar dig själv för saker du inte kan påverka fullt ut, som dåliga relationer eller prestationer, där du inte ens har fått rätt förutsättningar för att lyckas.
 
Misslyckande?
Jag tycker att det är dags att omvärdera bakslag. Att kugga på en tenta, bryta en förlovning eller bli uppsagd från jobbet kan leda till någonting nytt och bättre. 

Hur ser du på en annan person som precis har kuggat på en tenta, brutit en förlovning eller blivit uppsagd från sitt jobb? Oftast tycker du synd om den personen och kanske till om med tröstar med att det är sånt som händer och som kan leda till någonting nytt och bättre. 

Din utvecklingsprocess
Så i stället för att slå ner på dig själv, om någonting liknande händer dig, försök att se motgångar som en nödvändig del av din utvecklingsprocess och fokusera på vilka lärdomar du kan dra av situationen.

Om du fokuserar på vad du kan lära dig av dina eventuella misstag hände de åtminstone inte förgäves. Om du testar det här arbetssättet, kommer du att snabba på din egen utveckling rejält.

Fråga dig själv:
- Vad gick fel?
- Hur gick det till?
- Vad kan du lära dig av det här?

Grow through what you go through
Vilket betyder ungefär väx genom det du går igenom. Det är viktigt att komma ihåg att det du lär dig i motgång är ju ofta det som slutligen leder till din välgång.

Ha en fin vecka, Ulrica 🫶

Hur mycket tid har du?
Välj ett mål som passar din utvecklingsresa!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar