Alla kan starta starkt men bara ett fåtal kommer att avsluta

Rivstarta Bloggbilder

“There are better starters than me

but I’m a strong finisher”

Usain Bolt

 

Alla kan starta starkt  
Jag tror att alla kan rivstarta det nya året men bara några få kommer att avsluta det de har påbörjat. Så lägg inte allt krut på uppstarten utan på att avslut starkt i stället.

Har du en stark start?

Det tillhör sakens natur att vi har mer energi vid en uppstart än på ”upploppet”. Ett nytt år, ett nytt projekt eller kanske en ny relation ger oss energi, förväntningar och hopp.

Många av oss går in hårt och sätter en ohållbar ambitionsnivå, som omöjligt kan hålla hela vägen in i mål.

Vi har alla varit med om det. Så kommer ett bakslag eller någonting annat nytt och därmed blir det tuffare och tuffare att hitta den där glöden som fanns i början. Du ger upp.

Bättre med starkt avslut

Det finns få saker som imponerar på mig lika mycket som de som kör rakt in i kaklet och avslutar starkt oavsett vad de har tagit på sig.

De som ihärdigt betar av de olika uppgifterna med samma energi oavsett om det är någonting tråkigt eller roligt som ska göras. De verkar så medvetna om att varje litet steg tar dem närmare avslut, närmare målet.

Uthållighet är den bästa egenskapen

Har du någonsin funderat på vad som skulle hända om du inte givit upp? Om du skulle ha fortsatt lite till, om du hade nått ditt mål? Hur hade ditt liv sett ut då?

Uthållighet är den egenskap som jag värderar högst, till och med högre än talang. Uthållighet kan få dig att nå dina drömmar, genom att hitta lösningar och se möjligheter i stället för hinder.

Du har ofta redskapen för att uppnå alla dina mål men kommer inte att lyckas om du saknar beslutsamhet eller uthållighet.

Satsa på att avsluta

Disponera din tid och energi för att komma i mål. För att avsluta det du har påbörjat. Satsa på att nå avslut och väck beundran både hos andra och dig själv.

För få saker är så tillfredsställande som att hålla det du har bestämt dig för.

Hoppas att ditt 2023 har börjat på absolut bästa sätt, Ulrica.

Välj ett mål som passar din utvecklingsresa!
Är du säker att du söker det du saknar?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar