Är du säker att du söker det du saknar?

Gratitude Bloggbilder

“Most people mess up something good,
by looking for something better,
just to end up with something worse”

A wise person

Är du säker att du söker det du saknar?
Det är lätt att glömma vad du har och lägga energi på saker du skulle vilja ha. Det är en del av livet att sträva mot någonting bättre. Men glöm inte bort att värdera det du redan har.

Tacksamhet
Jag känner oftast tacksamhet över det liv jag har. Att jag har överlevt sjukdom och lever ett bra liv trots hörselnedsättning. Att jag tagit mitt företag genom berg och djupa dalar i över 10 år. Över min fina familj och mina vänner som ställer upp när jag behöver dem.

Men ibland kommer martyrskapet över mig och jag börjar önskar det andra har eller rättare sagt det jag tror att de har. Jag blir girig och vill ha mer av allt. Plötsligt hamnar allt det fina som jag faktiskt har i skymundan.

Påminn dig själv
Det är lätt att glömma bort det du har och istället fokusera på det som saknas. Att bara sträva efter det du vill ha.

Då och då behöver du påminna dig om det du redan har. När du gör det kommer du att inse att du har mer än du tror.

Energiburk
Jag har tidigare skrivit tacksamhetsdagbok, vilket är ett fint sätt att lyfta små och stora saker du är tacksam för, varje kväll eller helg.

Jag såg en video av @jayshetty med det fina tipset om att ta en stor burk och varje vecka skriva lappar med underbara saker du upplevt eller positiva saker som du är tacksam över och lägg dem i burken. Det kan vara både små och stora saker. Och om du känner dig nere eller ledsen en dag, så tar du en lapp eller två och läser - genast känns det lite bättre.

Alternativt sparar du innehållet i burken till nyår och öppnar den då, ensam eller med familj och/eller vänner och förundras över hur mycket du har att vara tacksam över.

Lite inspiration...
Många drömmer om att starta företag, så har du startat eget kan du vara stolt. Kan du dessutom leva på ditt företagande har du ytterligare en punkt. En trevlig kund, bra försäljningsmånad, uppmärksamhet i media, ett bra samarbete eller andra framsteg är bara några saker som du kan vara nöjd över.

Låt det här året bli ditt bästa år någonsin, Ulrica.

Alla kan starta starkt men bara ett fåtal kommer att avsluta
Bromsa inte i uppförsbacke

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar