Precis som guld, är du en begränsad resurs

glädjespridare-3

You are a limited resource,
just like gold

Unknown


Du är en begränsad resurs

Betrakta dig själv som en begränsad resurs, som guld eller tryffel. Vid det här laget har du säkert redan insett detta. Kanske har du till och med tänkt, stopp - jag gör för mycket och känt dig utmattad, omotiverad, avskräckt, överväldigad, stressad eller besegrad.

Alla dessa känslor är tecken på att du börjar få slut på resurser. Och den resursen är du.

Så, hur laddar du om?

Till att börja med föreslår jag att du identifierar dina icke-förhandlingsbara aktiviteter – de saker du behöver skapa utrymme för i din vardag. Aktiviteter som ligger på ditt ansvar att de blir lösta, viktiga hälsosamma sysslor och livsbejakande aktiviteter som får dig att må bra.

Vanliga exempel är ditt jobb, ditt morgonkaffe, din skogspromenad, umgås med vänner och familj.

Identifiera sedan dina förhandlingsbara objekt – det här är de saker du kan vara utan i ditt dagliga liv. De aktiviteter du gör på autopilot, som egentligen inte tillför mycket till ditt liv.

Vanliga exempel kan vara att spendera alldeles för mycket tid på att scrolla sociala medier, att titta på tv, kanske går du på after work med människor du inte riktigt gillar eller någonting helt annat.

När du har tittat närmare på allt du gör och värderat dina prioriteringar är det dags att ompröva hur du använder dina resurser.

För att skapa utrymme för det du måste göra, en icke-förhandlingsbar aktivitet, väljer du att släppa en onödig tidstjuv, förhandlingsbar aktivitet, för att skapa mer utrymme och framför allt mindre stress.

Utmaning för dig som vill bli mer effektiv

  • Lista minst 5 exempel på dina förhandlingsbara aktiviteter:
  • Lista minst 5 exempel på dina icke-förhandlingsbara aktiviteter:
  • Beskriv hur du ska omfördela dina prioriteringar, din plan för att göra plats åt dina prioriterade aktiviteter är: ja, vad då?

Sätt den här planen i verket och påminn dig själv om att det bara finns ett begränsat antal aktiviteter du hinner göra på en dag.

Så använd din tid väl 🫶


Fundera ett varv till!
Har du rätt rutiner för ditt företagande?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar