Har du rätt rutiner för ditt företagande?

Kopia av glädjespridare

Wake up with determination.
Go to bed with satisfaction.

Okänd klok person

Har du rätt rutiner för ditt företagande?

Driver du eget företag behöver du hitta rutiner som fungerar långsiktigt. Målet är att du ska hålla länge och sedan få njuta av pensionen (som jag hoppas att du pensionssparar till). Ingen kommer att tacka dig om du går in i väggen, så hitta ett upplägg som fungerar bra på lång sikt.

Det är lätt att vilja finnas tillgänglig för dina kunder hela tiden MEN det är faktiskt inte realistiskt. Tänk på varför du startade ditt företag. Kanske var möjligheten att styra din arbetstid själv en av anledningarna eller att få leva din dröm? Se då till att du skapar dig en drömtillvaro!

Här kommer mina bästa tips efter närmare tio år som egenföretagare:

  • Sätt ett schema med givna ramar för veckan så att du får balans mellan arbete och fritid. Lägg in lunch och återhämtningspauser varje dag och försöka att sätta bestämda tider när din arbetsdag börjar och slutar. Även om du behöver göra avsteg från ursprungsplanen någon gång då och då, behöver du värna om gränssättningen.
  • Prioritera vad du ska åstadkomma under dagen. Fokusera på 3-5 punkter, så att det blir görbart och överskådligt.
  • Välj nyttiga mellanmål. Om du gillar att godsaker lika mycket som jag, är det bäst att välja frukt, bär och nötter istället för kakor och godis. Ibland kan det bli många ”fika med kunder möten” för min del.
  • Få in rörelse varje dag. 5 minuter är bättre än ingenting. Gå en promenad, spela padel eller delta i en yogaklass. Hitta aktiviteter som du tycker är kul, då blir de oftast av också.
  • Var social. Samtal med kunder är i många branscher rent kallprat. Hitta personer att diskutera idéer, bolla dina tankar och utbyta erfarenheter med
  • Fixa till dig på morgonen, även om tanken är att du ska arbeta hemifrån. På så sätt får du bättre energi och är redo för ett spontanmöte eller annan aktivitet.
  • Tillåt dig själv stänga och njuta av livet emellanåt. Företagare kan sällan stänga av helt. Men det är viktigt att träna på att stänga datorn och lämna kontoret eller butiken med riktigt gott samvete.

Det här var mina bästa rutiner. Du kanske har helt andra men huvudsaken är att du med gott samvete prioriterar ditt upplägg. 🫶

Ha en toppenvecka, Ulrica

 

 

Precis som guld, är du en begränsad resurs
Syns du?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar