Hjälp dina kunder i tuffa tider

Ljusare tider

"Empower your clients with wisdom in challenging times,
for a successful sale isn’t just a transaction
– it’s a journey for lasting success."

 Ulrica Hellström

 

Hjälp dina kunder i tuffa tider?

Januari och februari brukar vara tuffa månader ekonomiskt för många och i år går vi mot ett bistert rekord. Samtidigt behöver du sälja för att överleva. Så hur kan du lösa den här utmaningen?

Skapa "WinWin” genom att hjälpa dina kunder göra kloka köp/investeringar: 

🧡 Rekommendera kvalitetsprodukter som håller länge och tipsa om hur de ska skötas om på bästa sätt. Tänk utanför boxen, stanna inte vid skokräm för skorna utan tipsa om skoblock, skopåsar, att hänga upp stövlarna o.s.v.

🧡 Erbjud lokala produkter som gynnar oss alla, genom arbetstillfällen och skatteintäkter på orten. Om du producerar lokala produkter försök att hitta andra att samarbeta med för att dela på annonskostnader, spåna fram kreativa idéer, sälja varandras produkter mm.

🧡 Lyft fram produkter med breda användningsområden, som kunderna alltid har användning av. Till exempel kläder till basgarderoben. Inspirera till hur de, med enkla medel, kan mixas och matchas på olika sätt. Visa även enkla tips för att sätta pricken över i:et på garderoben med fina accessoarer.

🧡 Exponera prisvärda produkter på ett smakfullt sätt. Bara för att det är REA behöver produkterna inte ligga i en hög. Så länge som du har dem kvar i din butik, är de ändå en belastning för ditt företags ekonomi!

🧡 Skapa erbjudanden till lojala kunder, t.ex. stämpelkort eller erbjudanden som bara dina VIP-kunder får. Det går att lotta ut presentkort till de som kan visa upp ett kvitto från 3 olika månader eller annat som väcker uppmärksamhet och stimulerar köp.

🧡 Säljer du tjänster behöver du beskriva vad dina kunder uppnår genom att investera i det du erbjuder på ett tydligt sätt. Det är oftast krångligare att sälja tjänster, så se till att dina kunder förstår vad det innebär att arbeta med dig.

Låt oss tillsammans ta oss igenom den här våren - nu går vi mot ljusare tider 🫶

Synar du bluffen?
Sell like hell

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar