Ordning och reda

Ljusare tider-3

"Ordning är inte en svaghet, det är en styrka."

Håkan Nesser

Ordning och reda, löning på fredag

Jag har på nära håll sett företag gå i konkurs. Företag i konkurs har en gemensam nämnare. OREDA. Det är som att luften har gått ur ägaren och därför slutar sköta sina rutiner, slarvar med ordningen och skjuter upp det som behöver göras. Vänta inte passitiv på att det ska vända, utan ta tag i situationen i stället.

Därför vill jag dela med mig av några enkla tips som kan underlätta din vardag och dessutom
förbättra ditt företags chanser att överleva:

DIN EKONOMI

Att betala räkningar i tid och skicka fakturor regelbundet är grundläggande för en stabil ekonomi. Genom att hålla koll på dina kvitton, leverantörsfakturor och kundfakturor samt bokföra löpande får du en klar överblick över din företags ekonomiska situation.

DITT VARUMÄRKE

Ordning och reda ger ett professionellt intryck på dina besökare och kunder. Fräscha lokaler och en organiserad verksamhet kan vara avgörande för att locka nya kunder men även för att behålla befintliga.

DIN STRESSNIVÅ

Ta för vana att ställa tillbaka saker du använder på sin plats. Kan du inte på en gång, gör det innan du går hem. Håller du ordning på din arbetsplats kan du minska din stressnivå avsevärt. Du slipper stressas över röjning, storstädning och får en ovärderlig överblick.

DIN EFFEKTIVITET

Investera i enkla förvaringslösningar som hyllor, lådor eller pärmar för att underlätta ordningen i din verksamhet. Genom att skapa fungerande rutiner och ha rätt verktyg till hands kan du öka din effektivitet och produktivitet.

SUMMERING
Små, små insatser gör stor skillnad för helhetsintrycket av ditt företag. Genom att prioritera ordning och reda kan du inte bara förbättra din ekonomi och effektivitet, utan också stärka ditt varumärke och minska din stressnivå.

Tack för att du tar dig tid att läsa detta och kom ihåg: du kan påverka hur det går för ditt företag 🫶

Vänliga hälsningar, Ulrica

 

Sell like hell
Prokastineringens mörka baksida

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar