Prokastineringens mörka baksida

Ljusare tider-4

"You cannot escape the responsibility of tomorrow by evading it today."

Abraham Lincoln

 

Prokastineringens mörka baksida

Alla skjuter upp arbetsuppgifter ibland. Jag tror faktiskt att det till och med kan vara nyttigt att emellanåt släppa på kraven och göra någonting lättsamt istället, som att sätta sig i solen.

Men samlas allt för många uppgifter på hög, kommer också en obehaglig stress och därmed är det lätt att börja gruva sig för att ta tag i surdegen.

Jag har sett prokastineringens mörka baksida: företagare som trots ansträngd ekonomi inte fått iväg fakturor till sina kunder, de som missat affärer för att de inte hittat rätt produkt i sitt stökiga lager eller de som gått miste om uppdrag för att de inte återkopplade till den väntande kunden.

GÖR DET FÖR DIG

De flesta uppgifter du gruvar dig för är inte så jobbiga som du målar upp i ditt huvud. När du väl tar tag i dem kommer du att förvånas över att det går så lätt och du kommer att känna dig nöjd över att du äntligen har gjort det.

POSITIVA BIEFFEKTER

När du har slutför en arbetsuppgift får du dessutom ny energi för att ta tag i fler saker. Beta av surdegar och känn hur du växer av stolthet!

DELA UPP I GREPPBARA DELAR

Att röja HELA lagret eller att städa HELA garaget, blir för mastigt. Börja med en hylla eller gör det du hinner på en timme. Ta du en kort paus innan du fortsätter. Sätt gärna upp ett mål vad du vill få uträttat och fira när du har gjort klart.

TA HJÄLP AV NY TEKNIK

Idag finns det en uppsjö av appar mm som kan underlätta din vardag. Utforska möjligheterna med molnbaserade lösningar för att hantera dokument, kunder och projekt. Använd kalendern i din mobil för att hålla koll på deadlines och viktiga möten. Med ny teknik kan du öka chansen för att få saker gjorda.

Du kommer inte undan morgondagens ansvar genom att undvika det idag. Börja smått och beta sakta men säkert av det du behöver göra.
Det kommer att löna sig

Ha en fin dag, Ulrica🫶

Ordning och reda
Har du rätt kostym?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar