Har du rätt kostym?

Ljusare-tider-5-edited

"Always dress like it’s the best day of your life"

Har du rätt kostym?

Ju högre kostnader desto mer pengar behöver du få in. Men du kan sälja för nästan hur lite som helst om du har små utgifter. Du kan själv styra din kostym utifrån din ambitionsnivå, tillgång till kunder och situation mm. Växla upp din verksamhet genom att marknadsföra och sälja mer samt investera i det som behövs för att kunna växa. Växla ner den genom att rensa bland avtal och kostnader.

En viktig framgångsfaktor för företag är att vara anpassningsbara. Allt i vårt samhälle förändras och det måste självklart företag också kunna göra.

Här är några av de viktigaste punkterna att hålla koll på:
PRODUKTIONSKOSTNADER
Ha koll på vad det kostar att producera dina produkter (eller tjänster för den delen). Det innefattar kostnader för material, arbetskraft, program, maskiner och utrustning. Ta alltid en diskussion med dina leverantörer om hur ni kan lägga upp leveranser, volymer och betalning.

PRODUKTIONSKVALITET
Sträva efter att optimera produktionsprocessen för att maximera kvaliteten på produkterna samtidigt som du minimerar slöseri och ineffektivitet. Det gäller att ha rätt utrustning, förbättra arbetsflödet och implementera lean-principer.

LAGERHANTERING
Undvik för stora lager och försäkra dig om att lagernivåerna är i linje med efterfrågan för att undvika onödiga lagringskostnader samtidigt som du minimerar risken för förseningar till kund eller kort datum på dina hyllor.

MARKNADSFÖRING OCH FÖRSÄLJNING
Allt i ditt företag hänger ihop. Producerar du mycket måste du sälja mycket. Utveckla en marknadsföringsstrategi så att dina produkter syns året runt och se till att du stärker dina relationer med både potentiella och befintliga kunder. Och jobba löpande med försäljning.

Drömmer du om att växla upp eller att växla ner? Genom att hålla koll på dina dessa punkter i din verksamhet kan du faktiskt välja själv och anpassa din kostym!

Ha en fin vecka, Ulrica 🧡

PS. Se även till att ha en buffert om någonting oförutsett skulle hända DS.

Prokastineringens mörka baksida
Så här undviker du att gå i konkurs

1 kommentar

Ulrica
 

Så sant att jag själv kan välja ambitionsnivån. Lätt att dras med i alla måsten. För mig är balans mellan arbete och fritid viktigare än pengar på kontot!

Lullull


Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar